چه ماشین های گیربکس cvt دارند؟
قبل تر گیربکس cvt را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه میخواهیم بدانیم چه ماشین هایی گیربکس cvt دارند. با ما همراه باشید.
1) تیگو 5
به طور کلی مصرف کنندگان، SUV متوسط و بزرگ را برای خودرو ترجیح میدهند. خودرو تیگو 5 دارای نمونهای از استاندارد اصلی مدلهای SUV است. علاوه بر این کیفیت حسی تیگو 5، با تاثیر مستقیم بر روی کیفیت خودرو، جذابیت آن را چند برابر میکند.
تیگو 5، خودرویی با بهترین و بالاترین تجهیزات ایمنی است که در سال 2015 پنج ستارۀ ایمنی از C_NCAP دریافت کرد. اما این خودرو اگر چه از گیربکس CVT که نسبتاً گیربکس خوبی است، استفاده میکند اما عملکرد متوسطی دارد.
شرکت چری همواره برای کاهش آسیبها و تصادفات تلاش کرده تا استاندارهای ایمنی بینالمللی را رعایت کند. به همین علت خودروی قابل اعتمادی است.
مشخصات فنی تیگو 5
تیگو 5 مجهز به موتور دو لیتریِ VVT است. این موتور حداکثر قدرت 102 کیلو وات و حداکثر گشتاور 182 نیوتنمتر را ارائه میدهد. نوع دنده خودکار تیگو 5 به گیربکس CVT مجهز است. در صورت استفاده در حالت تیپ ترونیک، هفت ضریب دندۀ تعیین شده در اختیار راننده قرار میگیرد.
2) نیسان مورانو
مورانو قدرت خود را از یک موتور 3. 5 لیتری V-6 که به گیربکس CVT متصل است، میگیرد. با استفاده از این گیربکس، نیسان مورانو دارای شتاب گیری عالی در عین حال آرام و بیصدا است. کمپانی نیسان در سال 2021 تصمیم گرفت به افزایش ایمنی در نیسان مورانو بپردازد.
ویژگیهای ایمنی در نیسان مورانو
دارای هشدار استاندارد و اتوماتیک در هنگام تصادفات و ترمز اضطراری.
دارای سیستم هوشمند و استاندارد برای نظارت بر نقاط کور و هشدار در هنگام ترافیک.
در هنگام خروج خودرو از خط، برای حفظ ایمنی، اخطارهایی را به شما تذکر میدهند.
مشخصات فنی نیسان مورانو
موتور این خودرو دارای 6 سیلندر و 24 سوپاپ است. حداکثر قدرت و گشتاور موتور 266 کیلو وات و 336 نیوتنمتر است. انتقال نیرو در این خودرو از طریق دو دیفرانسیل بوده و گیربکس CVT در آن شش سرعته است.
نیسان قشقایی
نیسان قشقایی (Nissan Qashqai) یک خودروی کراس اوور از شرکت ژاپنی نیسان است. در سال 2007، نیسان قشقایی ترکیبی که از هاچ بک و SUV کاربردی است، به بازار عرضه شد. در ابتدا طراحی این نیسان بسیار ساده بود اما زشت به نظر نمیرسید.
مشخصات فنی نیسان قشقایی
این خودرو از موتور توربوشارژ استفاده میکند که 4 سیلندر دارد. این دستگاه از یک باتری لیتیومی 12 ولت برای ایجاد گشتاور مناسب، تغذیه سیستم و کمک به خودرو در هنگام حرکت استفاده میکند.
اما پس از مدتی، نیسان فناوری جدید E_Power را اضافه کرد که از موتور بنزینی 1. 5 لیتری به عنوان ژنراتور (دینام)، برای تولید برق الکتریکی موتور استفاده میکند. با کمک این برق الکتریکی چرخهای خودرو به حرکت در میآیند.
4) نیسان جوک
گر به دنبال خودرویی با کیفیت بالا و عکس العملی سریع هستید، ما نیسان جوک را به شما پیشنهاد میکنیم. در طراحی نیسان جوک از موتورهای اسپورت استفاده شده است که باعث میشود خودرو اصطلاحاً زنده به نظر برسد.
چند نکته راجب نیسان جوک
برخلاف بسیاری از اتومبیلهای امروزی، هر نیسان جوک دارای یک دوربین استاندارد برای دید عقب است تا ایمنی شما را تضمین کند.
اگر در این خودرو سطح متوسط SV را انتخاب کنید، نیسان جوک در تنظیمات خود سه حالت مختلف رانندگی را به شما ارائه میدهد. این حالات عبارتند از: Normal، ECO و Sport. با انتخاب هر کدام از حالتها، تنظیمات مربوط به عملکرد گاز، حساسیت فرمان و پاسخگویی گیربکس CVT تغییر میکند.
این خودرو به صورت استاندارد دارای موتور توربوشارژ 1. 6 لیتری است که قدرت 188 اسب بخار و گشتاور 177 نیوتنمتر را تولید میکند. گیربکس CVT در این خودرو باعث ایجاد شتاب 7. 3 ثانیه ایجاد میکند.
با گذر زمان گیربکس CVT هم مانند سایر گیربکسها دچار مشکلاتی میشود. اگر این گیربکس مشکل و یا نقصی داشته باشد، از طریق علائمهای مشخصی به ما هشدار میدهد. اما ممکن است افراد به علت ناآگاهی و نداشتن تخصص کافی به علائم خرابی گیربکس CVT بیتوجهی کنند.
از آنجایی که
گیربکس CVT در خودرو همیشه کار میکند و مهمترین وظیفه را دارد، ممکن است شما با علائم و مشکلات اولیۀ زیادی روبهرو شوید. به همین علت باید سرویسهای دورهای را جدی بگیرید و از گیربکس خودرویتان مراقبت کنید. در ادامه مهمترین مشکلات گیربکس را توضیح میدهیم.
با این حال، از نظر متخصصان و کارشناسان، بهتر است مشکلات و
علائم خرابی گیربکس CVT را در همان ابتدای کار برطرف کنید. تا بتوانید از خرابی گیربکس و خسارتهای پرهزینۀ جلوگیری کنید.
1) نشت روغن گیربکس
نشت روغن از علامتهای هشدار
گیربکس CVT است. اگر در هنگام بررسی خودرو روغن ریخته شده به رنگ قهوهای تیره و یا قرمز تیره باشد، باید هر چه سریعتر آن را تعویض کنید. در غیر این صورت عملکرد گیربکس را مختل میکند.
روغن گیربکس CVT میتواند از پیچ تخلیۀ گیربکس (مهر و مومها) و واشر درب گیربکس نشت کند. در برخی مواقع علاوه بر تعویض روغن نیاز به تعویض قطعات هم داریم، این کار به مهارت بالا و خدمات پیچیدهای نیاز دارد. پس بهتر است آن را به دست افراد مختصصی که به کارشان اطمینان دارید، بسپارید.
2) لرزش خودرو
تیونینگ ضعیف (Poor tuning)
تیونینگ خودرو را به طور خلاصه میتوان به عنوان ارتقا دادن مشخصات فنی و ظاهری یک خودرو تعریف کرد. هدف از تیونینگ خودرو، انجام تغییراتی برای داشتن راندمان بهتر است، اما برخی از شرکتهای خودروسازی به علت کاهش عمر مفید موتور خودرو، تمایلی به انجام آن ندارند.
نقص در سیستم گیربکس خودرو هم باعث ایجاد لرزش میشود.
بنابراین اگر در حین رانندگی احساس کردید که خودرویتان میلرزد، آن را حتما به نزدیکترین تعمیرگاه ببرید تا گیربکس و خودرو را بررسی کند.
3) تاخیر در تعویض دنده
یکی از معضلات خودروهایی که ا
ز گیربکس CVT استفاده میکنند، تاخیر در تعویض دنده است. هر چند این مشکل تا حدودی حل شده اما هنوز افرادی از تعویض دندۀ در این نوع از خودروها ناراضی هستند.
در واقع دنده در حالت “D” یا “R” قرار نمیگیرد و یا به اصطلاح دنده درگیر نمیشود. مشکلاتی مانند کم بودن روغن گیربکس یا آلوده بودن آن، شل بودن تسمه، خرابی صفحات کلاچ، مهر و مومها و فرسوده بودن سایر قطعات داخلی گیربکس میتوانند باعث تاخیر در تعویض دنده شوند.
4) لغزش گیربکس CVT
لغزش گیربکس CVT به این علت است که موتور با سرعت کافی میچرخد اما نیرو به طور کامل به چرخها منتقل نمیشود. دلایل مختلفی برای لغزش گیربکس وجود دارد بنابراین بهترین راهحل این است که قبل از بدتر شدن وضعیت، خودرو را بررسی کنید.
5) بوی سوختگی
پنجمین مورد از ع
لائم خرابی گیربکس CVT که باید آن را جدی بگیرید، بویی شبیه سوختگی از گیربکس است. علت ایجاد چنین بویی بیش از هر چیزی به اندازه و کیفیت روغن بستگی دارد.
نکات و ترفندهای بسیار زیادی وجود دارند که در زمان رانندگی با گیربکس CVT باید به آنها دقت کافی داشته باشید. دقت به این ترفندها علاوه بر فراهم کردن یک رانندگی نرم و کمخطر، باعث میشود تا طول عمر جعبه دنده ماشین شما نیز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا نماید. اگر خودرو شما دائما مهمان یکی از تعمیرگاههای موجود در سطح شهر است، این موضوع میتواند به دلیل عدم استفاده استاندارد از گیربکس در زمان رانندگی دانست. با معرفی ترفندهای رانندگی با گیربکس CVT دیگر این مشکلات را نیز مشاهده نخواهید کرد.
• به عنوان نکته اول باید به نحوه تعویض دنده در این گیربکس اشاره کنیم. در زمان رانندگی و برای تعویض دنده با گیربکس CVT نیازی به کم کردن یا زیاد کردن گاز ندارید و بدون هیچ تغییری روی پدال گاز میتوانید دنده را تعویض کنید.
• در این مدل از گیربکسها در زمان شروع به حرکت باید مواظب باشید که پای خود را تا انتها روی پدال گاز فشار ندهید. یک فشار آرام روی پدال گاز میتواند بهترین شرایط شروع حرکت را ایجاد نماید.
• هرگز در سرعت بالا از دنده عقب استفاده نکنید. بهتر است ابتدا خودرو را متوقف کرده و سپس ماشین را در حالت دنده عقب قرار دهید.
• وقتی پشت چراغ قرمز قرار دارید و زمان چراغ کمتر از 1 دقیقه است، ماشین را در همان وضعیت D نگه دارید و نیازی به تغییر وضعیت آن به حالت خلاص (N) نیست.
• در صورتی که چراغ قرمز طولانی است، بهتر است ماشین را در حالت N قرار داده و از ترمز دستی برای کنترل خودرو استفاده کنید.
• استفاده از وضعیت N در سرپایینیها به هیچ وجه گزینه خوبی نیست و این موضوع کمکی به رانندگی با گیربکس CVT نمیکند.
رانندگی با گیربکس CVT در ترافیک
با توجه به اینکه بسیاری از کاربران چالشهایی با رانندگی با گیربکس CVT در ترافیک سنگین دارند، از این رو لازم دانستیم تا این موضوع را به صورت ویژه مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. همان طور که در تعریف گیربکس CVT اشاره کردیم، این گیربکس به صورت دائم در حال چرخش است و این موضوع میتواند باعث افزایش دمای روغن موجود در میان قطعات آن شود. ایمپلر و توربین دو قطعه اصلی در این گیربکس هستند که روغن میان آن دو در اثر چرخش ایمپلر به سمت توربین پرتاب میشده و باعث به چرخش در آمدن آن میشود.
وقتی خودرو در وضعیت D یا همان رانندگی قرار دارد، این موضوع دائما تکرار میشود. اگر در ترافیک سنگین که نیاز به توقفهای پشت سر هم وجود دارد، این وضعیت برای مدت طولانی حفظ شود، دمای روغن به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده و این موضوع میتواند باعث بروز آسیب به گیربکس شود. در چنین مواقعی بهتر است در هر دو بار حرکت و توقف در حالت D، دو بار هم حرکت و توقف در حالت N یا خلاص داشته باشید تا کیفیت و راندمان گیربکس حفظ شود.
البته در هوای بارانی و سرد میتوانید تعداد دفعات تعویض به حالت خلاص را کمتر کنید. اگر ترافیک برای مدت طولانیتری ادامه داشت و یا بعد از یک ترافیک سنگین وارد ترافیک دیگری شدید، بهتر است دفعات بیشتری از وضعیت N استفاده کنید و دفعات استفاده از حالت D را کاهش دهید. این ترفند میتواند بهترین عملکرد گیربکس CVT را برای شما رقم بزند.
1. عیب یابی و تشخیص مشکل گیربکس
تشخیص صحیح مشکل ، مهمترین مرحله شروع تعمیرات است. برای این منظور، از تجهیزات پیشرفته الکترونیکی برای تشخیص خطا استفاده می شود.
2. تعمیر قطعات معیوب یا فرسودهعواملی که باعث میشود تسمه گیربکس را تعویض کنید؟ در برخی موارد، مشکل در قطعات داخلی گیربکس ممکن است باعث عملکرد نادرست آن شود. در این صورت، قطعات معیوب، فرسوده یا آسیبدیده باید تعمیر یا تعویض شوند. این قطعات شامل صفحه کلاچ، دیسک کلاچ، بلبرینگها، سیم کشی گیربکس و سایر قطعات مرتبط میشوند.
3. تعمیر یا تعویض سیستمهای هیدرولیکی
برخی گیربکسها دارای سیستمهای هیدرولیکی هستند که برای کنترل تغییر دنده استفاده میشوند. در صورت وجود مشکل در این سیستمها، تعمیر یا تعویض قطعات معیوب ضروری است.
4. تعمیر جعبه دنده
در برخی موارد، مشکلات در جعبه دنده میتوانند باعث نقصان در عملکرد گیربکس شوند. این مشکلات ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات داخلی جعبه دنده را داشته باشند.
5. تعمیر یا تعویض سیستمهای الکترونیکی گیربکس
در برخی خودروها، گیربکسها دارای سیستمهای الکترونیکی هستند که برای کنترل عملکرد آنها استفاده میشوند. در صورت وجود خرابی در این سیستمها، تعمیر یا تعویض قطعات ممعیوب الکترونیکی ضروری است.
6. تعویض روغن گیربکس
روغن گیربکس عمر و عملکرد صحیح گیربکس را تأثیر میگذارد. در فرآیند تعمیر، ممکن است نیاز به تعویض روغن گیربکس و فیلترهای مربوطه باشد تا راندمان بهتری به دست آید.
شرایط آب و هوایی:
رانندگی در شرایط آب و هوایی گرم و خشک می تواند باعث سایش و پارگی سریع
تسمه گیربکس CVT شود.
نحوه رانندگی:
رانندگی با سرعت بالا و یا به صورت ناگهانی می تواند به
تسمه گیربکس CVT آسیب برساند.
رانندگی در جاده های ناهموار:
خودرو را روی جک قرار دهید و چرخ های جلو را بکشید.
کاپوت را باز کنید و گیربکس را پیدا کنید.
گیربکس را از خودرو جدا کنید.
تسمه گیربکس را تعویض کنید.
گیربکس را به خودرو وصل کنید.
خودرو را از روی جک پایین بیاورید.
قبل از شروع کار، مطمئن شوید که خودرو خاموش و ترمز دستی کشیده شده است. همچنین، از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید تا از آسیب دیدن خود در برابر روغن داغ و قطعات متحرک گیربکس جلوگیری کنید.
چگونه لرزش ماشین خود را بررسی کنیم یکی از مهم ترین اقدامات برای نگهداری از این نوع گیربکس است. با انجام این کار، می توان از خرابی گیربکس و هزینه های سنگین تعمیر آن جلوگیری کرد.
علت لرزش خودرو اتومات گاهی اخطاری برای تعمیر گیربکس اتوماتیک میتواند باشد. به دلیل چرخش میل لنگ ، دنده های گیربکس و سایر قطعات متحرک در موتور ،کمی لرزش در هنگام رانندگی خیلی طبیعی است . اما وقتی این لرزش و ارتعاشات زیاد و قابل احساس میشود ، وقت آن است که دلایل آن را بررسی کنیم.
شایع ترین دلایل لرزش بیش از حد خودرو مشکلات موجود در لاستیک ، چرخ ، ترمز ، فرمان ، سیستم تعلیق ، محور ، موتور یا گیربکس است. دلایل زیادی به نظر می رسد ، اما نگران نباشید چرا که قابل حل بوده.
در ابتدا باید سعی کنید بفهمید لرزش دقیقا کی شروع میشه. آیا لرزش فقط در هنگام حرکت اولیه و شتاب خودرو وجود دارد؟ آیا فقط هنگام چرخاندن و ترمز کردن رخ می دهد؟ آیا لرزش تنها زمانی اتفاق می افتند که با سرعت زیاد رانندگی می کنید؟ یا شاید با افزایش سرعت ، شدت آن افزایش یابد
اکنون می دانید که لرزش از چه زمانی شروع می شود ، بیایید دلایل احتمالی لرزش را بررسی کنیم.
توربین گیربکس یکی از شایع ترین علت لرزش خودرو اتومات است. این قطعه واسط میان موتور و گیربکس است که در صورت خرابی باعث ایجاد لرزش در هنگام رانندگی میشود.
همانند موتور گیربکس نیز دارای دسته های گیربکس برای اتصال به بدنه است که در صورت خرابی دسته ها باعث علت لرزش خودرو اتومات میشود.
خرابی بلبرینگ و چرخ دنده ها نیز در بسیاری از موارد باعث علت لرزش خودرو اتومات میشود.
شایع ترین دلیل لرزش خودرو به دلیل وجود مشکل در لاستیک ها ست. این مشکلات عبارتند از:
اگر متوجه شدید که لرزش در سرعتهای پایین است ، اما با افزایش سرعت تا 90 کیلومتر بر ساعت شدت می یابد ، لرزش ها به دلیل عدم تعادل و بالانس لاستیک هاست.
تایرهای کم باد در سرعت های بالا باعث لرزش بیش از حد خودرو شما میشوند. اگر هیچ نقطه ای روی لاستیک های خود پیدا نکردید ، بهتر است فشار هوا را مطابق با توصیه دفترچه راهنما تطابق دهید.
لاستیک ها به راحتی می توانند دچار فرسایش نا هموار و غیر متقارن شوند و یک طرف آنها دچار ساییدگی بیشتر نسبت به طرف دیگر شود.
یک لاستیکی که گرد نباشد خارج یا جایی که آج یا کمربندهای داخلی از بدنه لاستیک جدا شده باشد ، می تواند باعث ایجاد لرزش در سرعت پایین خودرو معمولا کمتر از 30 کیلومتر در ساعت شود. این نوع مشکلات می تواند به دلیل نقص در تولید باشد.
اگر لاستیک های شما آج کمی داشته یا اصلاً آج ندارند ، ماشین شما دارای کشش ضعیف ، قدرت توقف محدود و کاهش قدرت در پیچ ها خواهد بود. همچنین در شرایط آب و هوایی نامناسب سر خواهید خورد. لرزش یک هشدار اضافی است که باید لاستیک های خود را تعویض کنید.
یکی دیگر از دلایل احتمالی مربوط به تایر ، رینگ خودرو شماست. این می تواند ناشی از رانندگی خشن یا برخورد با دست اندازها یا چاله های بزرگ باشد که باعث خم شدن رینگ ها شده باشد.
اگر لرزش را از طریق فرمان ماشین احساس می کنید ، به احتمال زیاد بلبرینگ های چرخ شما فرسوده یا خراب شده اند. به خصوص اگر مرتباً در خارج از جاده رانندگی می کنید ، مسافت زیادی رانندگی میکنید سبک رانندگی خشنی دارید.
اگر لرزش ها ناشی از مشکل چرخ ها یا لاستیک ها نیست ، بهتر است ترمزهای خودرو خود را بررسی کنید. برخی از قسمت هایی که باید بررسی شوند عبارتند از:
اگر ضخامت دیسک های ترمز شما متفاوت باشد ، باعث لرزش خودرو هنگام ترمزگیری می شوند. دیسک های ترمز به دلیل ساییدگی زیاد به شکل پیچ خورده میشوند.
همچنین ممکن است کالیپرهای ترمز روی دیسک گیر کنند. هنگامی که این اتفاق می افتد ، در رانندگی بیش از 70 کیلومتر در ساعت متوجه لرزش فرمان می شوید و هنگام توقف بوی سوختگی احساس میکنید.
مکان بعدی برای بررسی ، سیستم فرمان است. لرزش می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
با گذشت زمان ، قسمت های زیادی از فرمان شما فرسوده می شود و باعث می شود فرمان شما راندمان کمتری نسبت به قبل داشته باشد. بیشترین لرزش را در کجا مشاهده می کنید؟
فرمان برقی یکی دیگر از دلایل احتمالی لرزش فرمان شما در هنگام پیچیدن نه در هنگام رانندگی در یک مسیر مستقیم است. برای بررسی فرمان برقی خود را از نظر نشتی بررسی کنید و مطمئن شوید که مخزن شما به اندازه کافی مایع فرمان برقی دارد.
سیستم تعلیق به سیستم فرمان متصل است ، بنابراین منطقی است گام بعدیباشد. دلایل احتمالی لرزش عبارتند از:
رانندگی در چاله ها یا حفره ها می تواند باعث شود که سیستم تعلیق شما از ردیف خارج شود. یکی از علائم این ایراد لرزش در سرعت های مختلف است.
اگر متوجه شدید ماشین شما با سرعت خاصی گاهی لرزش می کند ، این احتمال وجود دارد که لرزش ناشی از شل بودن اجزای تعلیق یا یاتاقان ها باشد. ممکن است متوجه شوید که در صورت برخورد با یک دست انداز در جاده ، لرزش زیاد شده و تا زمانی که ماشین را متوقف نمی کنید ادامه دارد. مطمئناً باید بررسی کنید که آیا همه اجزای سیستم تعلیق شما به درستی وصل شده اند.
اجزای فرسوده ، مانند اتصالات و دسته های کنترل کننده بازو ، می توانند در سرعت های بالا و هنگام ترمز باعث ایجاد لرزش شوند.
آخرین قسمت خودرو که قبل از رسیدن به موتور بررسی می شود ، محورهای اکسل است.
همانطور که دیدیم ، رانندگی در چاله می تواند صدمات زیادی به ماشین شما وارد کند که بلافاصله قابل مشاهده نیست. یکی دیگر از عوارض احتمالی خم شدن اکسل است. اگر اکسل شما خم شده باشد ، ماشین شما با سرعت بیشتر لرزش شدیدتری دارد.
شفت محرک به سرعت می چرخد تا نیروی موتور را به محورهای عقب و چرخ ها در خودروهای دیفرانسیل عقب یا محورها و چرخ های جلو در خودروهای دیفرانسیل جلو منتقل می کند. در صورت خم شدن ، می تواند باعث تکان شدید شود.
اتصالات CV لاستیکی ، پوششی شبیه آکاردئون در انتهای محورهای محرک هستند که در صورت پاره شدن می توانند باعث ایجاد ارتعاش شوند و اجازه می دهد خاک ، گرد و غبار و کثیفی راه وارد مفاصل شده و آسیب برساند.
تعدادی قسمت در موتور وجود دارد که می توانند باعث لرزش شوند ، از جمله:
شمع های فرسوده یا کثیف می توانند باعث خرابی موتور در یک یا چند سیلندر شوند ، که می تواند باعث ایجاد لرزش در هنگام درجا خودرو یا سرعت در حال حرکت شود. ساده ترین راه حل این است که شمع های خود را عوض کرده و سیم کشی مربوطه را بررسی کنید.
لرزشهای موتور همچنین می تواند ناشی از هوا و سیستم سوخت رسانی باشد. گاهی اوقات فقط نیاز به تغییرات مانند تمیز کردن سیستم سوخت ، تا مشکل حل شود.
فیلتر هوای مسدود ، کثیف یا آسیب دیده ، اکسیژن موجود برای فرآیند احتراق را کاهش می دهد و میزان سوخت موجود را کاهش می دهد این امر منجر به تکان موتور به دلیل کمبود هوا و سوخت در موتور می شود.
اگر هر یک از شیلنگ های متعدد در اتومبیل شما که حامل مخلوط سوخت و هوا ، مایع خنک کننده رادیاتور ، و غیره ترک خورده ، شکسته ، شل یا قطع شده باشند ، به این معنی است که موتور شما آنچه را که برای عملکرد مناسب نیاز دارد دریافت نمی کند. این باعث می شود که ماشین شما شروع به لرزش ، خراب شدن یا ایستادن کند. با تعویض هرگونه شلنگ خراب و بررسی سالم بودن اتصالات شلنگ می توانید آن را به راحتی حل کرد.
دسته های موتور بین موتور و بدنه خودرو قرار دارند و با حفظ موتور به خودرو ، لرزش موتور را جذب می کنند. اگر هر یک از دسته های موتور خراب باشد ، هر زمان که موتور روشن می شود ، لرزش موتور را در خودرو خود احساس می کنید .
تسمه تایم همزمان شدن سوپاپ های ورودی و خروجی را با حرکت پیستون ها را تضمین می کند. هرگونه مشکل با آن ، یا سایر لوازم جانبی با کمربند ، این کالیبراسیون دقیق را از بین می برد و باعث می شود موتور شما تکان بخورد. تعویض تسمه تایم در صورت فرسوده شدن و خراب شدن مشکل را برطرف می کند.
.
CVT یا گیربکس متغیر پیوسته نوعی گیربکس اتوماتیک است. در حین رانندگی نیازی به تعویض دستی دنده ها ندارید. با این حال، بر خلاف یک گیربکس اتوماتیک معمولی، از مجموعه دنده استفاده نمی کند. بنابراین، هزینه تعمیر گیربکس CVT کمی متفاوت از اتوماتیک های معمولی است.
همانطور که گفته شد، یک گیربکس CVT از مجموعه ای از دنده ها برای کنترل توان خروجی خود استفاده نمی کند. دو نوع CVT وجود دارد: سیستم تسمه و قرقره و سیستم توروئیدال. سیستم تسمه و قرقره رایج تر است و دهه ها است که در خودروی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
همانطور که از نام آن پیداست، این سیستم از یک تسمه و مجموعه ای از قرقره ها برای کنترل خروجی موتور شما به چرخ های محرک استفاده می کند. در اصل، سیستم دارای یک قرقره ورودی است که نیرو را از موتور شما دریافت می کند. سپس این قرقره از طریق یک تسمه (یا گاهی اوقات یک زنجیر) به یک قرقره خروجی متصل می شود. قرقره خروجی نیرو را از طریق میل محرک به چرخ های شما منتقل می کند .
وقتی در حال حرکت هستید، قرقره رانده شده پهن تر از قرقره خروجی خواهد بود. در این حالت، قرقره خروجی به آرامی می چرخد. با این حال، تسمه اساسا شعاع قرقره خروجی را افزایش می دهد. این به شما گشتاور بیشتری می دهد که همان چیزی است که هنگام حرکت به آن نیاز دارید. همانطور که در امتداد رانندگی می کنید، واحد کنترل گیربکس خودرو، عرض قرقره ها را تنظیم می کند.
هنگامی که سریعتر حرکت می کنید، عرض قرقره ورودی کاهش می یابد در حالی که قرقره خروجی افزایش می یابد. این بدان معنی است که تسمه در قرقره خروجی باریکتر خواهد شد و سرعت قرقره خروجی افزایش می یابد. از آنجایی که قرقره خروجی اکنون سریعتر می چرخد، قدرت بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد که همان چیزی است که در سرعت های بالاتر به آن نیاز دارید
بوی سوختگی یک CVT بد اغلب در هنگام رانندگی بوی سوختگی ایجاد می کند ، به خصوص در سرعت های بالا یا زمانی که تحت بارهای زیاد است، مانند هنگام یدک کشی . این نشانه اصطکاک بیش از حد است، و همچنین ممکن است ناشی از مایع انتقال کم باشد .
مایع گیربکس نشت می کند. اگر مایع قرمز یا قرمز تیره ای از زیر خودرو نشت می کند، به این معنی است که شما نشتی مایع گیربکس دارید. توجه داشته باشید که نشت مایع قرمز روشن از جلوی خودرو نیز می تواند نشت مایع خنک کننده باشد.
بالا آمدن، لغزش یا لیز خوردن . اگر هنگام تعویض دنده (مثلاً از حالت خنثی به درایو) اتومبیل به سرعت بالا میآید یا بالا میرود، در این صورت گیربکس بدی دارید. CVT همچنین می تواند درست مانند اتوماتیک های معمولی لیز بخورد و معمولاً احساس می شود که خودرو در هنگام شتاب گیری لحظه ای قدرت را از دست می دهد .
امتناع از درگیر شدن با یک دنده . در برخی موارد، گیربکس شما ممکن است از درگیر شدن با دنده امتناع کند یا ممکن است در زمان انجام آن تاخیر ایجاد شود. این می تواند به این معنی باشد که شیفتر یا شیر برقی مشکلی دارد که تعمیر آن نباید خیلی گران باشد. اما ممکن است نشانه ای از یک مشکل جدی تر نیز باشد.
چراغ موتور (CEL) را بررسی کنید . واضح ترین نشانه زمانی است که می توانید آن چراغ کهربایی مخوف را روی داشبورد خود روشن کنید. خبر خوب این است که می توانید سیستم OBD خودروی خود را برای تشخیص مشکل اسکن کنید . خبر بد این است که این اغلب به معنای یک مشکل جدی پیشرانه است
گیربکس متغیر پیوسته (CVT) نوعی گیربکس اتوماتیک است که برای رانندگی نرمتر و دستیابی به راندمان سوخت بیشتر طراحی شده است. این اتوماتیک است زیرا مانند گیربکس دستی به پدال کلاچ نیاز ندارد. همانطور که از نام آن پیداست، گیربکس CVT یک گیربکس تک سرعته است، اما به طور یکپارچه از طریق دامنه پیوسته نسبت دنده از طریق تسمه ها و قرقره ها تغییر می کند. طراحی CVT بیشتر در خودروهای سایز کوچک تا متوسط یافت می شود.